Peter van der Tor

Vorige

peter

Functie:

gitarist
webdesigner

Eigenschappen:

1. Pietje precies
2. Gadgetfreak
3. Zo gek als een deur

Invloeden:

Steve Lukather, John Petrucci, Andy Timmons, Guthrie Govan, Alex Hutchings, Eric Johnson, Marco Sfogli, Jack Thammarat, Andy James, Tommy Emmanuel, Andy McKee, Joe Satriani, Gary Moore, Rick Graham, Bert Meulendijk en vele andere…..!

Biografie:

Mijn naam is Peter van der Tor, ik ben geboren in het mooie Bergen op Zoom op 12 november 1983, ik ben zeer geïnteresseerd in muziek en alles wat daar bij hoort. Ik ben begonnen met het bespelen van de elektrische gitaar op vijfjarige leeftijd en heb daarom ruime ervaring. Ik heb acht jaar les gehad van Eugene den Hoed. Uiteraard heb ik daarnaast niet stil gezeten en mezelf meer en meer bekwaamd in alle maar denkbare stijlen en genres. Nu nog steeds besteed ik elke dag opnieuw aandacht aan mijn individuele ontwikkeling en het bestuderen en uitvoeren van techniek van- en op de elektrische en akoestische gitaar. Het perfectioneren en het vergroten van technische bagage zijn eigenlijk een “tweede natuur” geworden door de jaren heen. Na de opleiding van de muziekschool heb ik in diverse bands gezeten, allen met een heel ander niveau en stijl. Zowel elektrisch als akoestisch! In 2005 heb ik meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen voor de amateur gitarist tot 22 jaar. Hiermee ben ik als 3e geëindigd. Op dit moment doe ik wat ik leuk vind namelijk “coveren” in Copycat. Daarnaast heb ik nog verschillende projecten zoals: Top2000van, BDM

Bovendien kun je mij regelmatig vinden in de studio voor het inspelen van de gitaartracks voor binnen en buitenlandse bekende en onbekende artiesten. Ik vind Copycat een te gekke band, zeker omdat de muzikaliteit erg hoog ligt, ik werk met super muzikanten en we helpen elkaar naar een hoger niveau.

Gear:

Gitaren:
Fender Stratocaster USA 1995 + EMG David Gilmour pick-ups
Ernie Ball Musicman Silhouette Special
Ernie Ball Musicman John Petrucci JP6
Takamine EF508C VN + Cooltube Preamp + Tri Ax

Amps:
Kemper Profiling Amp (19″ rack – non poweramp) + Kemper remote
Koch ATR-4502 tube poweramp
2x Koch KCC-112 60Watt cabinet
Bert Meulendijk Profile pack

Wireless:
Shure GLXD 16 beltpack

Picks:
Jean Charles Dugain Babydug
Timber Tones Grip Tones mini